Team

Over ons

Margaret Leidelmeijer

Sinds 2009 werk ik als zelfstandig historicus aan verschillende projecten. In mijn rol als onderzoeker, conceptontwikkelaar, tekstschrijver of adviseur heb ik altijd nauw samengewerkt met de opdrachtgever zodat het gestelde doel in goed overleg bereikt wordt. Of dit nu wetenschappelijk onderzoek betreft, archiefonderzoek, publicaties, tentoonstellingen, websites of familieverhalen.

Jesse Poiesz

Mijn werkzaamheden omvatten historische research en het leveren van content, maar ook alles er omheen. Bijvoorbeeld het zoeken en benaderen van potentiële partners en meedenken over inhoud en vormgeving.

Daarnaast hou ik me bezig met meer directe (historische) kennisoverdracht, zoals clinics, workshops, begeleiding en (examen)trainingen.

Tomas te Velde

Mijn interesse ligt in het helpen van organisaties om te vernieuwen. Het verleden kan hier een goede gids in zijn en ik wil organisaties juist uitdagen om hier op een creatieve manier mee om te gaan. In “Actief met je geschiedenis” houd ik mij bezig met de organisatie van de creatieve sessies en het verbinden van organisaties aan het initiatief.

Partners

Leidelmeijer Historisch Onderzoek en Advies

Leidelmeijer Historisch Onderzoek en Advies is mede-opdrachtnemer van Actief met je Geschiedenis en heeft de projectleiding. Ze voert het historisch vooronderzoek uit samen met Poisz Projectondersteuning en stelt de (historische) producten vast voor het eindadvies. Margaret Leidelmeijer is gespecialiseerd in het Indisch erfgoed en techniekgeschiedenis en heeft daarnaast deskundigheid op het gebied van agrarische en sociaaleconomische geschiedenis.

Poiesz Projectondersteuning

Poiesz Projectondersteuning heeft één ambitie: mooie dingen maken. Poiesz en Leidelmeijer zijn samen opdrachtnemer en doen de projectleiding. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor het historisch vooronderzoek en het eindadvies. Poiesz begeleidt ook in de workshops 'Actief met je geschiedenis'.

Suit-case

Suit-case is een innovatie consultancy en faciliteert de brainstorm 'Actief met je Geschiedenis'. Daarnaast kunnen ze doorverwijzen naar relevante organisaties binnen hun netwerk.

Ondernemers in Geschiedenis

Ondernemers in Geschiedenis is een partnerorganisatie. Tijdens het project kunnen leden van deze organisatie eventueel betrokken worden voor historisch vooronderzoek of om begeleiding in de workshops te geven.